Hvad er Bubble Tea og Boba?

Hvad er Bubble Tea og Boba?

Hvad er Bubble Tea og Boba


Er du en af de nysgerrige læsere som også har set en masse instagram opslag om bubble tea eller boba drinken.

Den iskolde bubble tea er blevet en kendt drink som mange unge i dag har svært ved at leve uden. Bubble tea kan være hjemmelavet, men også købes fra adskillige café butikker rundt omkring i Danmark.

Bubble tea aarhus
(Billede af The Bubble Teaaaa i aarhus).


Det er blevet et hit i de vestlige lande, hvor salget boomer derud af, men hvor langt skal vi tilbage for at finde mere historie på denne boba trend?

Vi skal en rejse jorden rundt, indtil vi lander i Asian. Boba stammer nemlig oprindeligt fra Taiwan. Hvor i dag langt de fleste bubble tea producenter har fabrikker og sælger boba produkter i store mængder til resten af verden.

Hedder det så Bubble Tea eller Boba?

Anvendelse af kaldenavnet "Boba" har et meget praktisk grundlag og betyder "drink plus". Altså en drink plus noget mere, i det her tilfælde kan anvendelsen af plus være hvad som helst, men hvad mange forbinder kaldenavnet boba med, er typisk de sorte tapioca perler lavet af kassava plantens rødder.

Boba tapioca perler
(Billedet viser tapioca perler før og efter kogning).


Forvirrende? Vi samler lige sammen igen.
Boba også kaldet for Bubble Tea har altså nu en mening. En drink med noget i, hvad vi kommer, samtidig med det kan du nu også kalde tapioca perlerne for boba.
Et Voila! En is kolde Bubble Tea.
Netop på grund af denne plus faktor er der lavet specielle tykke sugerør til at opsamle de mange perler i drinken.

Nu når vi ved en smule mere om navnet, så er det måske vigtigt at nævne at drinken faktisk er baseret på te. Jeps, det varme jasmin eller grøn te som vi plejer at få med en småkage hos mormor.
Havde bedstemor kommet til at ryste teen med isterninger og kommet lidt sirup frugtsmag i, og tilfældigvis købt nogle tapioca perler og kommet dem i også, så havde din bedstemor faktisk lavet dig en bubble tea.

Det lyder måske meget nemt at lave en hjemmelavet bubble tea, men hvorfor så købe dem i bubble tea cafeerne. Jo, mange ting ændrer sig med tiden og kreative ideer slår ofte igennem.
De mange bubble tea butikker er et godt eksempel på de mange nye kreationer som bliver skabt med bubble tea boblerne og hvordan de praktisk kan anvendes, til at lave nye produkter.

Boba dessert
(Billedet viser en isdessert med tapioca perler).


Variationer er der masser af, en boba kan nydes med mere end 20 smage og konsistensen kan du sådan set også selv vælge, skal den være cremet eller skal du have en boba på frugt te.
Mange har det med at vælge en bubble tea med frugtperler. Frugtperler også kendt som bubble tea bobler, det er typisk lavet af frugtjuice med en gennemsigtig opløselig skal. Boblerne springer i munden, bare rolig det gør hverken ondt eller er skadeligt, men en variant man helt klart bør prøve for oplevelsens skyld.
Du kan i dag nyde en boba i mange danske byer. Der er Bubble Tea i kbh og bubble tea i aarhus, og bor du på fyn så er der også en bubble tea i Odense by.

Skal du være med på bølgen?

Du kan ride bølgen sammen med os, og prøve en af de mange bubble tea butikker i Danmark, eller prøve en hjemmelavet bubble tea.
Se blandt andet vores TOP 3 Bubble Tea Opskrifter, hvor vi har samlet 3 af vores favorit opskrifter på bubble tea.

Kom godt fra start og køb alle dine bubble tea varer på vores webshop, og inden længe kan du også nyde en iskold boba med bedstemor.


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Liquid error (templates/article line 11): Error in tag 'section' - 'featured-products-subsection' is not a valid section type